5 Mayıs 2014 Pazartesi

Tanrı'nın Formülü / Jose Rodrigues Dos Santos


Portekiz'de gazetecilik yapan Jose Rodrigues Dos Santos, Pegasus Yayınları'ndan çıkan Tanrı'nın Formülü kitabıyla en çok satan kitaplar listelerini zorlayabilir.

Roman Albert Einstein'in Tanrı'nın Formülü adlı deşifre edilmemiş bir yazısından yola çıkarak gelişen macerayı anlatıyor. Bu yazı için Mısır'da bulunan ve uygun görünen Thomas Noronhan'dan yardım istenir. Noronhan ise bir şekilde bu gizemli yazıyı deşifre etmek için kendini olayların içinde bulur. Noronhan'ın bu olay üzerine çalıştığını bilen diğer güçler ise Noronhan'ı izlemektedir.

Kitap bir macerayı anlatmasıyla birlikte oldukça felsefiktir. Romanda kendinizi bir maceranın içinde bulmanızın yanı sıra Tanrı nedir? doğum ve ölüm nasıl şeylerdir? evren sonsuz mudur? gibi soruları soracak ve kitabın da yardımıyla cevap bulmaya çalışacaksınız. Kısacası bir maceranın içindeyken aynı zamanda eşsiz bilgilere de sahip olacaksınız. 

Ayrıca Tanrı'nın Formülü adlı kitabın ilk sayfalarında bu romanda ileri sürülen tüm fizik ve bilimsel bilgilerin bilim adamları tarafından doğrulandığına dair de bir uyarı var. Bu uyarı okurları romanın içine çekmeye daha da yardımcı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder