1 Mayıs 2014 Perşembe

Olasılıksız / Adam Fawer


Adam Fawer'in yazdığı ve APRIL yayıncılıktan piyasaya çıkan Olasılıksız, birçok listede en çok beğenilen romanlar arasında gösterilmektedir.

2006 yılında ilk olarak yayınlanmaya başlayan kitap, 2013'e kadar 72. Baskıya kadar ulaşmış ve halen insanlar tarafından merakla okunmaktadır.

Olasılıksız, olmak üzere olan şeyleri gördüğünü farkeden ancak bunu tanımlamakta zorluk çeken bir Caine'nin hikayesini konu alıyor. Fakat Caine bu özelliğini tam olarak anlamlandıramadan, durumun farkına varan bir grup insan, Caine'nin peşine düşüyor.

Kişisel fikrim, kitabın oldukça etkileyici başladığı ancak sonlara doğru etkisini kaybettiği yönünde. Kitap çok güzel polisiye bir gerilim filmine dönüşebilir. Kitabı okurken adeta film izliyormuşcasına kareler geliyor gözünüze. Bu durum zaman zaman okuyucuyu rahatsız etse de, kitap bu yolla kendini okutuyor. Fakat filmin son sayfalarında biraz hayal kırıklığı yaşadığımı söylemem gerekir. Bunun da nedeni ise, daha sert bir son beklememdi.

Bir diğer bahsedilmesi gereken nokta ise, Olasılıksız'ı okurken çok fazla şey öğrendiğiniz. Kitap fizik ve kuantum üzerine oldukça fazla bilgi içeriyor ve bu bilgiler okuyucuyu kesinlikle sıkmıyor.

Genel anlamda kitap için 10 üzerinden 7 diyebilirim. 

0 yorum:

Yorum Gönder